søndag 25. desember 2016

22.-23. des. 2016.

22.12.2016. I dag skulle vi til Finsdal. Slapp først Daisy, men like etter meldte Håkon om hjort som kom forbi nedenfor ham. Etter ei stund blei det bestemt å slippe Daisy på denne. Det blei los omtrent umiddelbart, men trolig merka folk, for etter å ha runda halve myra til Geir, dro den sørover og deretter øst og kryssa veien ved Fidjestøl. Der blei Daisy kobla,nokså motvillig....Så blei Dolly sluppet på sett rådyr. men det gikk ikke som tenkt, blei bare noe tull....Slapp så Daisy på Stedjan, og hun fant fot, men enten hare eller en gammel rådyrfot, så siden været blei både vått og kaldt kobla vi henne igjen og avslutta. Ikke den heilt store dagen.
23.12.2016. Lille julaften var vi på Høyland. Slapp først Daisy og hun fikk etter noen søk ut et rådyr. Men det tok motsatt av postrekka og selv om Stian og Håvard posta om, blei de akkurat for seine til å få det. Etter en lang runde på 1,5-2 timer ga Daisy seg i jordekanten i garden. Gunnar Jan måtte hjem en tur og da melder han at det kom en bukk opp ved husene hans, så det var nok losdyret....
Så blei Dina sluppet litt ned i sida mot dalen og etter møysommelig sporing gikk losen. Det tok mot postrekka, men vi hadde vinden feil, så fikk nok lukten av oss og dreide østover. Til slutt ga vi opp å vente på at losen skulle snu og posta om for å slippe Daisy. Blei los, men etter en kort runde fikk hun tap ved Høylandsbekken og fant ikke ut av det selv om hun hadde flere turer på begge sider av bekken. Nå var det begynt å blåse opp og regne litt, så vi slutta av. Dina var utenfor peilehold, så Stian og Håvard tok en kjøretur for å finne henne. Hun var da på samme plass lenge, like ved husene til Helge på Fidje. De kjørte bort og fikk lov å hente hunden. Hun sto da og spiste på noe åte.
Ingen fall i dag heller, men har ellers vært en fantastisk sesong! Daisys første jaktsesong og 5 felte dyr for henne. og hjorteloser og hareloser er vi fornøyd med. Dina har også hatt en stabil og fin sesong og gamle Dolly har vi også felt dyr for!

Ingen kommentarer: