mandag 12. desember 2016

10.-11. desember.

10.12.2016. I dag var vi ute en tur her på Havreseland. Håvard, Linn og Kristoffer var hundeførere for Dolly. Hun hadde flere søk, men fant ingen dyr. Etter litt mat hjemme slapp Gerd, Linn og Kristoffer Daisy i Skjerdalen og hun hadde to greie søk. Da hun var nesten inne etter andre søksrunde, syntes Linn og jeg at vi hørte noe, og like etter sier Kristoffer at han så et rådyr like bortenfor oss. Gikk med Daisy bortover da hun kom inn og losen gikk umiddelbart! Loste først 100-150 m. på bakfoten, men snudde og kom så riktig vei. Losen dro inn mot Birkeland og kryssa Jans myrer. Vi hørte da bil på veien og tenkte at det muligens var Geir Ove og Håvard som posta om. Så tok losen sørover igjen, og kryssa like ved Kråketjønn og fortsatte mot Revedalen. Noen min. senere meldte Ger Ove at det lå et fjorårskje på Revedalen/Kjørumdalen. Vi hundeførere kom oss etter hvert opp til Revedalen og like etter kommer to beagler løpende. Vi får kobla/løfta opp hundene for å unngå slagsmål og får kontakta mulig eier. De befant seg på andre sida av Hundsevannet og kom rundt og henta hundene. Har nok hørt skudd og løpt etter det.
11.12.2016. Så var det jakt på Høyland igjen. Skulle prøve et nytt drev, fra hovedveien på konsmoheia og opp mot Bjørnskarheia. Gunnar Jan og Arne fordelte postene. Det blei raskt en liten harelos, men Odd kobla på tapet og slapp på nytt. Også nå blei det raskt los, og det runda ganske små runder, tok en tur ned mot byggefeltet i Lyngbakken og dreide så opp igjen. De fleste postene hadde losen nærme, men ikke nærme nok. Så da dyret tok ut mot hovedveien og nærma seg jernbanen hoppa Odd i bilen og fikk kobla henne. Noen mente de hadde sett et stort dyr, mulig hjort, men fant spor etter rådyrkje også...Tre av postene hadde også besøk av ei elgkvige som kom tuslende, men satt opp speeden da hun passerte Arne S.!
Etter bål og mat slapp vi Dolly, men hun hadde dårlige søk og valgte å koble etter ei stund. Begynte å nærme seg skumring, men blei til at vi skulle prøve å slippe Daisy på Arne sitt. Hun søkte ut, og så kommer noen bjeff, som på god fot. Så blir det stille, og hun går bakfoten tilbake til Odd som er hundefører. Gunnar Jan melder på radioen at det var en stor fugl som fløy opp, og at det var det hun bjeffa på...Nå er det god skumring og vi kobler og slutter av...

Ingen kommentarer: