søndag 30. oktober 2016

Rådyrjakt Øygard.

29.10.2016. Denne lørdagen var det jakt på Øygard. Vi slapp Birk og Dolly først på vestsida. Dolly fikk gang på dyr omtrent umiddelbart. Kom til en post i sør, men han satt i mobilen...men var ei geit, så det var like greit. Dolly loste på dette dyret i mange timer, men da på Sveinall sitt. Birk fant ingen dyr på vestsida.
Odd måtte på ettersøk etter påkjørt rådyr på morgenen sammen med Dina, men kom utpå formiddagen. Etter lunsj slapp vi Dina, Daisy og Birk på østsida. Daisy fant raskt fot og støyta ei stund før det blei skikkelig los. Dette dyret kom 200 m. fra Pål, men kryssa etterhvert veien og over på vestsida. Etter en runde der kryssa de tilbake, mellom huset til Leiv og Jonny, og på toppen bak husan fikk hun tap og gav seg etter ei stund og kom inn. Skulle så slippe henne langs Strædekanten, men da løp hun tilbake på den gamle strengen og jobba seg bakover på den og over igjen på vestsida. I mellomtida fikk Dina los på en liten bukk, blei sett av flere, men kunne ikke få felt den. Så skifta Dina dyr og kom med en stor bukk, men etter ei stund skifta hun tilbake på den lille igjen.
Sølve og Jenny slapp Birk på Strædet, der det går 3 rådyr, geit og to kje. Odd posta på Stedjan og Sølve meldte at Birk loste med en gang og de hadde sett to dyr. Han tok oppover sida uten los, og passerte hogstflata der Odd satt og begynte å lose like før han kom opp. Men Odd hadde ikke sett noe dyr, så Birk kan ha sprunget litt feil i forhold til dyret, eller Odd ha oversett det. Han fortsatte losen inn på Sveinall sitt. Loste ca. 10 min.
Da vi var ferdig for dagen var Daisy fremdeles på vestsida opp mot og bak Krappåsen. Jeg blei igjen for å vente, og fikk besøk av Else ved bålpanna. Else påsto Daisy loste og det hadde hun rett i! Losen runda fint mange ganger på vestsida, men så dro det rett ut i retning Sveinall/Aukland. Venta vel og lenge, og det nærma seg Aukland og veien der. Tok bilen og kjørte innover mot Aukland, og like før vannet der var Daisy 50-100 m. fra veien og fikk ropt henne av. Da var kl. 20.15....

Ingen kommentarer: