tirsdag 18. oktober 2016

Jakt 15.-16. oktober.

15.10.2016. Elgjakt Havreseland. Ku/kvige igjen på kvoten. Skulle hatt drivjakt, men pga.få jagere og kraftig vind blei det hundejakt istedet. Slapp Billy på toppen her, Laika litt lengre ned og Jan slapp Rex på Viblemo. Billy dro ut på søk, først i området Lomstjønn/Kaddansmyran. Så tok han sørover og dreide mot Kaddan, der tok han tilbake gjennom Trångedalen, men ingen elg. I mellomtida går Håvard og Laika gjennom Holskog, og etter noen småsøk drar hun ut litt og det blir los på Svartevannsheia. Håvard er nærme og går inn på losen og ser det er et hodyr. Men Laika slipper losen etter få min. og det blir bestemt å slippe på Billy som Stian kobla siden Laika fikk los. Det blir raskt stålos og de venter bare på at elgen skal komme ut i ei glenne. Men så reser elgen ut etter Billy og de tar nedover mot Kvidalen. De melder fra på radioen, men så smeller det plutselig og Stian har felt ei kvige.Den hadde bråsnudd på vei ned mot  Kvidalen, og kommet opp igjen og rett i fanget på Stian! Vekt 120 kg.
Stian og Billy ved kviga.


16.10.2010.Søndag blei det rådyr/hjortejakt på Øygard. Slapp Spillopp, Birk og Daisy på Østsida. Birk blei sluppet på Strædet og skulle søke opp mot  heia. Like etter vi hadde sluppet hundene kom det to smell fra Stedjan, og John Terje meldte at han hadde felt en hjort,en spissbukk!
Daisy fant først en elg,ei piggokse, som sto 40-50 m. fra oss Hun løp ned til den, kikka på meg og slapp ut noen gjøy, så kom hun tilbake og elgen løp avsted. Så fant hun fot og dro nedover mot Stedjan, men det gikk tregt og hun bare støyta på foten innimellom og snirkla seg avsted. Var muligens harefot hun jobba med. Avtalte med Pål at han skulle prøve å koble henne, men da tok hun plutselig ut i større fart, over sveinallsbyttet og nedover. Vi fant ut at hun fikk bare gå så kunne vi gå ned og beskue hjorten og vomme ut og få den til Ytregarden. Mens vi holder på hører vi Daisy loser og vi poster ut i området. Men losen går mot Sveinall, drar oppover igjen og krysser veien og tar en runde mellom veien og myrdalen, krysser veien igjen, og runder flere ganger mellom veien og flyan mot Kleveland. Kommer ikke opp igjen i terrenget vårt. 
Spillopp blei sluppet i Snøskaret, og ved post 4 finner han dyr, men trolig elg. Får han etterhvert av losen og etter ei god stund finner han dyr igjen, trolig rådyr, men krysser dessverre veien og loser i myrdalen. 
Birk fant ingen dyr i dag.
Slapp Dina også i Snøskaret på ettermiddagen, og det blei los. Dyret viste seg for en skytter, men ikke på skuddhold, og de kryssa postlinja og tok til Stedjan der de tok rett ned til veien på Strædet. Geir Ove kjørte ned , men da var Dina på vei opp igjen, trolig uten dyr. Hun fortsatte over Sveinallsbyttet og havna raskt sammen med Daisy. De holdt seg lenge på samme område, så kjørte nedover og da kom begge ut til veien og fikk kobla de.
Var elgjakt( hundejakt) på Sveinall og snakka med et par poster langs veien. De hadde ikke vært borti elg, men postene oppover hadde hatt både rådyr og hund på post...
John Terje med hjortebukken.

Hjorteslakting.

Geir Ove og Marius på drivjakt på Øygard første helga i jakta.

Geir Ove med rådyrkje han felte her på Havreseland/Fiddan.

Ingen kommentarer: