søndag 23. oktober 2016

22.-23.10 2016. Første rådyr felt for Daisy. Elgjakt Nepstad.

22.10.2016. Denne lørdagen var vi inviter på rådyrjakt til Høyland av Arne. Vi slapp Daisy først. Odd var hundefører og Daisy fant raskt fot. Hun fikk etter hvert snørt opp beitesporene og losen starta. Losen dreide raskt nedover mot postrekka og passerte Gerd på 60-70 m., utenom synsrekkevidde, gikk videre nedover og nærma seg Gunnar Jan, men runda så oppover igjen og så smalt det et hagleskudd hos Gerd, og hun meldte at det lå. Så undrenes tid er enda ikke forbi!! Endelig fikk vi felt første dyr for Daisy etter mange loser, men bare stang ut! Var et flott bukkekje, så må ha hatt godt for på Høyland...
På ettermiddagen slapp vi både Daisy og Dolly. Dolly fikk los, men holdt seg bare utenfor terrenget vårt. Daisy fant etterhvert fot, men gikk langt, så vi tok henne av da hun skulle krysse veien.Flott dag!

23.10.2016. Odd var spurt med på Nepstad med Billy i dag. Etter ei stund fant han dyr, men det reiste mye. En skytter konstanterte at det var en 4-takker okse, og dermed ikke på kvoten(ungdyr). De fikk kobla ham da oksen svømte over et svært vann, Sundsvannet, og Billy blei stående igjen på land.
Så var det nytt slipp og igjen fant Billy dyr, men da de etterhvert skulle krysse en bekk/elv (ca 5 m. bred), la han av og kom tilbake. Tredje slipp fant han dyr igjen og etter mye springing og ganglos blei det etter hvert fast stålos. Odd og Asbjørn gikk innover mot losen, men da de var 300 m. fra, kom en svarthund( blandingshund) med peiler løpende mot losen og gikk inn og støkte elgen av sted! Like etter ga Billy seg, og "svarthunden" som nok kom fra Hægebostadsida, kom også løpende tilbake. Billy var rimelig sliten etter veldig mye løping i hele dag og hundeføreren kjente også at det hadde vært en aktiv dag!
Matmor var heldig og fikk felt det første rådyret for Daisy!

Ingen kommentarer: