onsdag 27. oktober 2010

Oppdatering jakt.

27.10.2010. Her kommer ei lita oppdatering av elg-og rådyrjakta.
Elgjakt: Denne helga har Laika fungert mer normalt,så den inbilte drektigheta er nok over,heldigvis. Jørdag var de ute her med Storm og Laika,i tillegg til Rex til Jan H.
Laika og Rex fikk los på hver sitt dyr,men Rex slapp losen etter kort tid,og blei da sluppet inn på Laika sin los. De sto i los flere timer ved Hundsåsen.Da vi var på Øygard på rådyrjakt blei vi spurt om å kjøre til Lindland/Kaddan,så kunne Stian og Håvard gå over og prøve å få tak i hundene. Det begynte å skumre,men utstyrt med gps,jaktradio og lys fra mobil,gikk de mot Hundsåsen og losen som vi hørte godt.De gikk oppover åsen og der sto elgen, omtrent på toppen, så de så bare siluetten mot himmelen. De plystra Laika av losen,og Rex reiste tilbake til Jan. Det var mørkt da de kom over til Havreseland,men omtrent fullmåne ga likevel en del lys.
Søndag var det nytt forsøk på elg på Øygard,og det blei ganglos på et dyr. Odd fikk se det,og mente det var en kalv.Den forsvant litt,men kom så opp igjen,men da som kyr! Var ikke samme elg,men ku med 11/2 åring,så det var 11/2 åringen Odd så først.
Men det blei ikke felt noe dyr.
Tirsdag var det enda et forsøk på Øygard. Stian hadde fri,så han og Odd og Kristian møtte.Laika fikk los,og Storm blei sluppet på losen. Kristian gikk inn på losen,og det var en firetakker. Odd og Stian kom etter og alle tre kunne beskue losen.Men da det ikke var 11/2 åring,måtte den bare gå.
Rådyrjakt:Søndag var det Dolly sin tur på Øygard.Ligger litt snø enda,så var spent på om det blei harelos da.Men hun reiste på noen ikke akkurat nye rådyrspor,og etter et par timers foting blei det los.Men tok rett ut av terrenget,mot Sveinall. Blei med den losen,og på grunn av skaresnø,var det fort å støkke dyrene.
Var ute en tur med Dina her på mandag og hun søkte bedre ut enn tidligere. Gikk på fot fra Lomstjønna og mot Kaddan,men gav opp og kom inn igjen. Var nok et par ganger borti harefot også,og på vei hjem reiste hun opp i granene mot Kaddansmyrene,og snart gikk losen. Det gikk noen minutter i granene,men så blei det tap,men hun ville ikke gi seg,så jeg måtte bare tusle hjemover. Et kvarter etter kom hun også løpende,hadde gitt opp haren. Så ikke et eneste rådyrspor,så det kan virke som de kanskje kan ha trukket litt ned av heia etter at snøen kom,og det har jo også vært en del uro i skogen her pga elgjakt.
Mandag kveld skulle vi sette Laika ut i hundegården,og Håvard klappa Dolly litt mens Stian slapp inn Laika. Men det tålte ikke Laika,hun røk på Dolly og det blei et basketak,som endte med at Dolly beit Laika i et bein,og Laika beit Dolly i hodet. Laika halter,men det affiserte henne ikke på elgjakt i går. Verre med Dolly,hun ser ut som hun har kusma i dag etter bittet like over øyet. Kontakta veterinær og hun må ha penicillin ei ukes tid... Så nå har vi Laika i ganga og Dolly i stua...
Drever Mikkel hadde vært på jakt i Kvås i helga,og det blei et par små rådyrloser og en elglos.

Ingen kommentarer: