tirsdag 12. oktober 2010

Elgjakt Øygard og Havreseland.





08.10.2010. I dag var det drivjakt på Havreseland. Men det blei ikke sett en eneste elg,kun en hare og fem rådyr...
09.10.2010.Drivjakt på Øygard. I år hadde vi bestemt at driverene skulle "gå søndagstur" under drevene,altså gå veldig seint,for å greie å holde linja,og det fungerte kjempebra.I tillegg var det rekordmange drivere.De to første jagene var det ikke en elg.Men i tredje jag dukka de opp:En firetakker,en sekstakker,ei eller to kuer,en okse som kryssa over Myrdalen før jaget begynte,og en nitakker som blei felt.
Nitakkeren var et veldig flott dyr på 257 kg. Det var Trine,kjæresten til en i jaktlaget, som la den i bakken med et velretta skudd.Det var første gang hun felte et dyr,så det blei en knallstart for henne!Litt historisk blir hun også da det er første gang ei dame feller elg i Åkset og Øygard jaktlag.


På Havreseland var det også drivjakt denne dagen,og det blei felt en piggokse.Dette var den eneste elgen som blei sett,i tillegg til en hjort.
10.10.2010.Hundejakt både på Havreseland og Øygard.Vi var med på Øygard med Storm og Laika,men det blei en elendig dag,ingen los og ingen sette elg.Her på Havreseland hadde de heller ikke hatt los,bare sett rådyr.

Ingen kommentarer: