tirsdag 6. oktober 2015

Hjorte-og rådyrjakt.

06.19.2015. Forrige helg starta med ettersøk på hjort. Odd og Laika var avsted på søket,og gikk hele ettermiddagen og flere timer søndagen uten å finne noe som helst...
Lørdag i kveldinga blei det et lite søk med Dina etter rådyr, men det blei raskt funnet og var dødt.
Søndag var det ettersøk på ny hjort i Marnardal,først med Billy som var med på jakta,og kom med hjorten til skytteren. Men han blei etterhvert så dårlig i beinene,trolig etter å ha sprunge opp og ned heiene i Langeid(setesdal)etter hjort hele dagen før,så de ga seg med han. Sporte så videre med Laika,men etter ei stund fikk de beskjed om å stoppe,for våre hunder hørte ikke til i ettersøksringen der...så da kom det en beagle som kun gikk på blod,han brydde seg ikke om å jage sa eierene,så da de bare fant en bloddråpe der Laika blei stoppa og det ikke var mer blod å finne kapitulerte de. Laika fant også en halvdød elgkalv der,bare skinn og bein)så da tok de med beagle seg av den og så kunne vi få lov å spore videre med Laika,men mørket kom uten å ha komme på nært hold av hjorten. Dagen etter bestemte lederen i ettersøksringen at en med basset skulle spore videre....fant ingenting. Er visst bare to godkjente elghunder i den ettersøksringen,og de var avsted på jakt annet sted i landet...

Denne helga starta med rådyrjakt på Øygard. Slapp Dina og blei raskt los. Kom først ei geit til Håvard som han feldte,så kom ei geit med tvillinger til Håkon og han felte bukkekjeet.
Seinere kom Pål og Mikkel og Dolly og Mikkel blei sluppet.Begge fikk los på geiter og kje, på vestsida nå,og Geir Ove felte ei geit. Så var det slakting og levering av kjøtt til en del av grunneierene.

Søndag var vi ute en tur her,men det endte bare i harefot for Dina og da Dolly blei sluppet fant hun dyr langt nede mot dalen,og loste etterhvert opp mot Birkeland...Ingen god dag,men fantastisk vær!

Ingen kommentarer: