søndag 18. oktober 2015

Elgjakt 17.-18 okt.

18.10.2015. Havreseland: Drivjakt lørdag. Odd felte ei piggokse,med Andreas på post.
I dag var det hundejakt og Billy skulle egentlig slippes på ku m. tvillinger som var her på morgenen siden den ene kalven er observert haltende og har problemer med å holde seg på beina. Men de valgte å slippe 150 m. fra der de blei sett, men Billy tok motsatt vei og snart var det los på okse,ku og kalv. De reiste over på nabolaget,og sto i los der til 20.30.
Utpå dagen fikk de tak i kua med tvillingene igjen med annen hund,men gikk ikke så bra. Satt på Laika da vi kom fra Øygard og etter 2-3 timers ganglos blei det stålos på den skada kalven og Håvard fikk felt den. Den hadde ødelagt seg i beinet og hadde en svær kul ved ene leddet som det lakk ut blodvann fra.

Øygard: Drivjakt lørdag,ingen fall,men så tre elg.
I dag var det hundejakt,og Tina blei sluppet ved Osen,og Laika på Haibakkan. Laika tok rett tilbake til saga og bort til husene på Åkset! Satt henne i bilen for Tina fant raskt elg og det blei stålos ei stund. Tok sørover,men så slapp hun. Vi slapp så Laika igjen,og hun reiste ut. Etter hvert blei de stående i los på hver sine dyr, ku/kalv og ku. Men så kommer det opp to okser til Jenny og Sølve, en piggokse og en med litt større sykkelstyrer, og Jenny skyter og Sølve følger på med et skudd. To velretta treff i lungene! Så da var årets elgjakt på Øygard over...

Lørdag sein ettermiddag var Odd og Billy på ettersøk på elg. Det var skutt på en elg som løp videre, men annen skytter hadde felt det de trodde var den påskutte elgen. Så de trengte bare et søk for å få bekrefta at det var riktig elg de hadde skutt,og Billy sporte rett til den felte elgen,og oppdraget endte bra.
Sølve i full sving med utvomming.

Hele gjengen samla ved Djupemyr.

Ingen kommentarer: