lørdag 22. november 2014

Elgjaktas siste dag.

31.10.2014 Hundejakt Havreseland. I dag skulle Jan slippe Rex på Havreseland,og vi slippe Billy ved Hålandsmyr på Viblemo. Det tok tid før det blei elgkontakt,og vi var kommet nesten til Fiddan før det blei los. Men vi lurte fælt på hva det var Billy loste på da han sto mellom to hus oppå et lite heiedrag,100 m. fra det ene huset. Vi eliminerte hest og storfe, men grevling kunne være en mulighet. Odd skulle gå innpå losen, men tok tid pga. skiftende vindretning. Men omsider meldte han på radioen at det var elg, ei enslig ku! Hadde ikke ku på kvoten, så da var det bare å prøve å få Billy til å slippe...Det blei Håvard som til slutt greide å "fange" ham, 5 m. fra kua... Rex hadde også tak i elg,men den tok ut mot Teland, i naboterrenget. Så da blei det felt to av tre ungdyr her i år, dvs. den ene er trolig 2 1/2 år.

21.11.2014. Hatt noen turer på rådyrjakt etter elgjakta,og det blei en returbukk på Øygard,og her fikk vi et fjorårskje. Var også en tur til Finsdal,og der hadde Dina los,men blei støkkt i uttaket og tok rett ut av terrenget. Slapp Dolly på ettermiddagen,men ingen los,hadde veldig små søk. Men Håvard og Dolly hadde støkkt ut en hjortebukk,7-tagger,som nesten løp på Geir Ove på post, men satt med hagle og måtte bare se på den...Prøvde å sette på dreverene på sporet,men ingen av dem ville gå på de!





21.11.2014. Slapp Billy i dag, bak husene her. Han reiste rett ut i søk, og etter 10-15 min starta losen, inn mot  Hundsevannet. Etter 4,5 t. los kom Stian og gikk inn på losen for å filme, og det var tre elg,5-tagger,ku og fjorårskvige. Kl. 18.30 gav han seg og kom hjem, etter 9,5 t. los på samme sted.

Ingen kommentarer: