søndag 26. oktober 2014

Elgjakt Fardal og Havreseland.

25.10.2014. Denne lørdagen var Odd,Stian og Billy på Fardal på elgjakt. Hadde to ungdyr på kvoten. De hadde ikke felt elg der ute på hvertfall to år,så er ikke mye elg i terrenget. Stian var hundefører sammen med Kjell Rune. Det var lite spor å se,og det tok noen timer før Billy fant elg,men da fant han tre stk.,ei ku, en 5-tagger og en 7-tagger. Men selv om ungdyrgrensa er 170 kg. der ute, så blei de noe drøye.. Billy hadde trolig ikke stålos på dem,men noen mente å ha hørt los,men kan ha vært ganglos,og da de kom til skytterlinja som satt på andre sida av en bekk/lita elv,så kom elgene over, men Billy blei stående igjen uten mulighet til å krysse den. Fikk da kobla han og sluppet i annen del av terrenget,men fant ikke flere elg...Trivelig dag i en helt annen terrengtype enn vi har her,mye opp og ned,men også med flatere terreng innpå heia!
Her var Håvard med sammen med Reidar og Jan H. De slapp først Jan sin hund og han fant elg etter ei stund,men slapp og kom inn etter kort tid. Slapp så Laika og Rex sammen,og de dro da inn i Holeskogen og der blei det stålos,men den løsna raskt og tok en runde der før de kryssa veien over i Høneskaret og trakk opp på nordsida av Havreseland. Der kom hundene ut på jordet og de skjønte fort at Laika var i løpetid,hun lot seg villig kurtisere av Rex,men Håvard fikk tatt henne før det var for seint. Men om de har lykkes tidligere på dagen er ikke godt å vite...Vi hadde mistanke om løpetid pga. Billys oppførsel i hundegården et par dager før,men tok en "papirprøve"før slipp og der var ikke noe å se.

26.10.2014. TITAKKEREN. Søndag var det bare Billy som var med her da Rex ikke fungerer som han pleier,og han hadde valgt et litt uheldig jaktbytte på slutten av dagen i går.Odd og jeg gikk med Billy fra Hålandsmyr på Viblemo og opp mot Fiddan. Billy slo dårlig ut,så blei mye gåing,og da vi kom oppover mot Svartevannsveien vurderte vi pause,men blei enig med de andre om å gå innover mot Svartevannet. Men da var plutselig Billy reist ut og tok først bak uthuset til Knut Eivind og inn i juletrærne,snudde og kom tilbake på strengen et stykke,men så skar han ut og trakk sørover mot Svartevannet. Vi mistenkte sterkt rådyr da det ikke gikk på "vanlige"elgtrekk,men da han kryssa svartevannsveien og tok inn myra ved Berrevannet og opp mot Holeskog, kunne det tyde mer på elg igjen,og like etter var det stålos på toppen der.Vi fikk posta ut og Søren og Sander skulle etter hvert gå innpå. Losen sto samme sted,og de hadde god tid på å komme innpå.Men så løsner det og de tar sørvest mot Jan B. som sitter mellom vannene.Men så melder Søren fra på radioen at det er titaggeren,og de hadde filma losen. Så hører vi fra Jan B. at han hadde hatt den på 10-15 m.,fem m. fra sekken hans.Han fikk også tak i Billy der,så vi trakk ned til Fiddan og avslutta dagen med mat og bål. Søren fortalte at da de var 100 m. fra losen,så de Billy,men ingen elg. Men da de gikk nærmere fikk han øye på et gevir,og skjønte det var okse som lå og hvilte. Etter ei stund reiste den seg og det var jammen titaggeren!! De fikk filma den ei god stund,men da de snudde på hodet/ansiktet blei den var dem og stakk med Billy etter.Det hadde trolig vært med ku og kalv også,da det var nye spor på veien ved Svartevannet,men de hadde tatt utover.

Ingen kommentarer: