mandag 1. november 2010

Elendig helg!

01.11.2010 Dette var siste helga med elgjakt,og lørdag var vi ute på Øygard. Men det blei en dårlig dag,Laika fungerte ikke bra,og Storm søkte ut,men fant bare et rådyr han sprang etter ei stund.Eneste elg som ble sett var en sekstakker som plutselig sto like ved Øyvind U. på post. Men var jo feil størrelse,da vi skal ha ungdyr. Blei bestemt å blåse av jakta etter denne dagen.
Søndag var ikke stort bedre. Da var det rådyrjakt på Øygard,med drever Dina. Så flere rådyr helt sør i terrenget lørdag kveld,så hadde stort håp om los. Men hele dagen gikk uten ordentlig los,og da vi samla oss rundt bålet igjen seint på ettermiddagen for å drøse og grille resten av pølsene,hadde jammen meg en hund vært i maten og spist alle pølsene,men hadde vært høflig nok til å spare igjen noen pølsebrød... Mens vi satt der å deppa litt gikk Dina løs rundt,og plutselig gikk losen inni granene,der var haren på gang! Blei en kort los på få minutt,men fikk liksom reist kjerringa litt...(var ikke Dina som hadde vært og spist pølsene,men vet det var en annen hund i naboterrenget...).
Her på Havreseland var to skyttere ute med hund på søndag. Også her var det igjen et ungdyr på kvoten. Det blei los,og han som gikk inn på losen vurderte dyret til å være en 11/2 åring,og felte den. Men det viste seg å være en svært liten kalv på 30 kg. Hadde nok ikke greid seg lenge,så det var jo greit å få den.

Ingen kommentarer: