mandag 21. november 2016

19-20.november.Rådyr/hjort.

19.11.2016. Listad. Odd, Stian og Håvard tok turen til Olaf på Listad denne lørdagen.De slapp Dina og det blei los, men tok til dals, til Gislefoss og seinere Håland. Ga seg etter dette da været var noe ymse.

20.11.2016. Finsdal. Skulle først prøve på hjorten med Billy. Han jobba flott, og fant etterhvert dyr, men blei stående på Fidjestøl/Finsådal sitt, 200 m. fra veien. Kryssa etterhvert veien og blei stående på andre siden. Tenkte det var elg, siden det sto i uttaket. Men etter 2-3 timer slapp han losen og kom tilbake. Han møtte på Daisy i rådyrlos da, så da la hun av losen og de gikk begge ut på veien ved Kvasshammeren. Etter ei stund tok Daisy inn på heia igjen og fortsatte losen, mens vi fikk henta Billy. Daisy blei sluppet på noen rådyr Håkon så tidligere, så losen gikk umiddelbart, og dreide mot Odd ved tjønna. Det smalt, men han mente ganske sikkert det var helbom. Fant ikke blod eller hår, og vi sporte med Dolly og slapp etterhvert og hun loste i et par timer på det, men utenfor terrenget vårt.
Håvard og Arne kjørte over mot Fidjestøl for å sjekke sporene til Billys dyr siden han slapp så fort og det kan tyde på hjort( loser 8-12 t. på elg). Men de var usikre. De fleste sporene tyda på hjort, mens et spor var mer lik elg....så det forblir et ubesvart spørsmål! Enten ungdyr elg eller voksen hjort.

Ingen kommentarer: