søndag 8. desember 2013

Sammendrag.

08.12.2014. Har vært en høst med en tydelig redusert rådyrbestand. Har vært ute med dreverene i helgene og stort sett hatt los,men ofte bare en los pr. hund.
Var på Finsdal i går og Dolly hadde ikke los,mens Dina hadde los og dyret blei sett to ganger...Dina blei så sluppet i Bjørndalen,og der var det et sammensurium av rådyrspor,og Dina strevde med å nøste de opp,så pga. hjortelos og forflytning av poster blei hun kobla.Satte  Laika på hjortespor ved Tvåråsen,og etter 1,4 km blei det stålos,på Johnsåsen. Stian gikk innpå,men før han kom inn smalt det flere skudd et stykke unna,så da slapp Laika,skuddredd som hun er! Det var liggemerker etter kolle og kalv og mye spor på losplassen.
I dag er det regnvær og isskorppe på snøen,så blir nok hviledag denne søndagen.
Onsdag hadde jeg en tur med Billy her,og da vi kom til Kjørumdalen reiste han på fot nordover,og ved Krågetjønn starta stålosen. Etter ca. tre fire timer gikk jeg innpå losen,men på 80 m. merka de meg tydeligvis,for da reiste de med Billy i hælene,men etter 180 m. var det stålos igjen,og her sto de til Billy slapp,etter 7 timers los.Så ikke dyrene,men tipper ku/kalv.

Ingen kommentarer: