søndag 30. oktober 2011

Elgjakt 28.-30. oktober.


Håvard med sin første elg,skutt i stålos for Laika. På bildet er det Storm som er kommet til og ragger elgen.


30.10.2011. Så var elgjakta over for i år.Hundejakta begynte tregt,med få/ingen loser,men tok seg betraktelig opp de siste dagene!
Fredag var Stian ute med Storm,og Reidar V. og Jan H. var ute med Rex.Stian gikk på toppen her og sørover og de andre ned mot dalen.Var ingen elg å merke,og da de andre ville opp og slippe ved "steinen" ved Fiddan,ville Stian trekke nordover.Men så står plutselig Storm i los,ved Berrevannet,Stian går etter hvert inn på losen og der står ku og okse,en tretagger,og okse skal vi ha. De andre var opptatt litt lenger nede,og kunne ikke poste ut for Storm,så Stian måtte prøve selv. Etter 1t.og 40min.los,får Stian støkt de,og de tar ut og krysser Svartevannsveien.Der slipper Storm,og returnerer.Reidar og Jan får etter hvert gang på en elgkalv som er alene. Den blir felt av Jan B.,som er kommet til for å poste.Veide 38 kg.
Lørdag var det Odd,Stian,Håvard og Gerd som var ute. Jeg gikk med Storm her oppe og de andre skulle slippe Laika ved Gislefoss. Men det gikk ikke lang tid før Storm sto i los og de andre måtte avbryte og komme opp og poste. Stian gikk innpå og konstanterte at det var samme ku og okse som dagen før.Stian kommer ikke til skuddsjans,og losen løsner etter snaue 1,5 t.De tar da nordover og det blir ny stålos inn mot Birkeland,løsner etter 10-15 min.og tar øst,og til skytterlinja på Birkeland(nabojaktlag). Men der kommer bare kua,og med Storm og en fremmed elghund...
Storm slipper og returnerer.Setter så på Laika,og det blir los som trekker inn mot Hundsevannet,ut av vårt terreng.
Søndag er det siste forsøk,og Odd og Håvard slapp Laika innover Svartevannsveien,og Jan slapp Rex i litt lenger ute,mens Storm og jeg skulle tuste rundt litt her oppe igjen.Var to andre skyttere med og forposta. Storm virka sliten,og hadde enda mindre søk enn vanlig,men da vi kom til Kjøredalen begynte han og være,og tok avsted og like etter går losen,40-50m. fra meg. Kaller opp de andre,og Jan B. skal gå innpå losen,og der står et lite dyr. Etter 1t.25 min.los,kommer det en basset i full los inn i området,og Storm slipper losen. Løper nordover,men snur og loser litt til før han gir seg. Elgen oppfører seg merkelig,ligger for det meste,reiser seg innimellom og tar også et lite ræs mot Storm,men legger seg igjen. Og 50 m. unna sitter Jan og ser på den i tre timer!Setter på Laika og Håvard er med Jan på post nå,og etter tre kvarter smeller det og Håvard har felt sin første elg!Ingen sværing akkurat,30 kg.,men hadde ikke greid seg lenge alene,så var godt å få felt den.Og Laika ,som er skuddredd, sprang 100 m.,så ropte Håvard og hun kom inn igjen og ragga elgen.
Blei ingen los for Rex denne dagen.

Stian var på rådyrjakt i dag,på Øygard,sammen med Sølve,Geir Ove,Thomas og Ruben.Det blei tre loser på Dina,sett 6 rådyr,men ingen felling...

Ingen kommentarer: