torsdag 11. mars 2010

Dina.

11.03.2010. For en vinter,masse løssnø og iskaldt!Men de siste dagene har vi fått litt føling med våren,med dagtemperatur på plussiden og sol fra skyfri himmel.Siste del av februar ble det iverksatt ekstraordinær båndtvang,men på grunn av tøffe forhold for hjorteviltet har vi ikke sluppet noen av hundene etter nyttår,bare hatt gåturer/skiturer med hundene i band.Men Dina hadde nå en liten los her om dagen...Vi gikk på ski utover mot hytta da hun plutselig værte noe og begynte å gøy noe voldsomt.Hun dro i bandet oppover mot en høyde.Tok henne med oppover for å se om der var noe,og da letta det en tiur! Eneste sporene som er å se her på heia er hare,mår rev og ekorn.Haresporene ser på avstand ut som elgspor,da haren siger ned i snøen med hele buken.
Oppdaga i dag at Dina har kommet i løpetida.Har vært ganske klengete i det siste,fulgt etter meg over alt og hvis jeg setter meg skal hun opp i fanget.Men ellers har vi ikke merket noen spesielle symptomer på løpetid.
Venter også på at Dolly skal komme i løpetid da vi lurer på å ha et kull til på henne.Litt usikker på om hun muligens hadde ei løpetid i høst,så vi får bare vente og se om det skjer noe.

Ingen kommentarer: